Кметът на Крумовград с награда от конкурса "Пожарникар на годината"

Кметът на Крумовград с награда от конкурса "Пожарникар на годината" | StandartNews.com

Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед получи специално отличие в конкурса "Пожарникар на годината" за принос в развитието на пожарното дело, в чиято община е първият сформиран отряд от доброволци. Наградата бе връчена от областния управител Илия Илиев и директора на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Сергей Заимов. Себихан Мехмед сподели, че в трудните моменти, когато е необходима помощта на пожарникарите, проличават истинските хора и истинските професионалисти. Тя пое ангажимент от името на кметовете да бъдат подпомагани служителите в пожарните служби в тяхната дейност.

Областният управител на Кърджали награди и четирима пожарникари от РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали, отличени в областния етап на конкурса "Пожарникар на годината". Комплексен победител в категорията за държавни служители, работещи в различни направления на дейност, е началникът на службата в Ардино Борислав Борисов. В направлението "Пожарогасителна и спасителна дейност" е отличен Халис Кючукхалил от службата в Кърджали. В направление „Контролна дейност" наградените са Митко Николов от службата в Кърджали и Николай Баковски от службата в Момчилград.

Илиев поздрави огнеборците за адекватната им намеса винаги, когато има усложнена или критична ситуация и им благодари за усилията през последните дни на усложнена обстановка в областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай