Кметът на Банско в Бюрксел по проблемите на общините

Кметът на Банско в Бюрксел по проблемите на общините | StandartNews.com

Банско. Председателят на Управителния съвет на Асоциацията за развитие на планинските общини в България и кмет на община Банско Георги Икономов се срещна с европейския депутат Мария Габриел. Българката е член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони към Европейския парламент. На срещата присъстваха главният секретар на асоциацията Чавдар Русев и кметове.

В Европейския парламент бяха обсъдени предизвикателствата, пред които са изправени планинските общини в България и възможностите за тяхното преодоляване. Всички се обединиха около идеята, че е необходимо тясно партньорство между асоциацията и българските представители в Европарламента.

Кметът Икономов подчерта нуждата от намирането на механизми за стимулиране на тези райони в областта на инфраструктурата, образованието, здравеопазването и екологията. Основната цел на тези мерки са преодоляване на негативните демографски тенденции, развитието на човешките ресурси и увеличаване на инвестициите от страна на бизнеса.

Мария Габриел увери делегацията ни, че ще подложи на сериозен дебат в Брюксел развитието на земеделието в българските планински общини. За целта ще се организира кръгла маса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай