Кмет търси креативни идеи за конкурса „Блумбърг”

Кмет търси креативни идеи за конкурса „Блумбърг” | StandartNews.com

Стара Загора. Стара Загора вече се регистрира за участие в конкурса за идеи на кметовете от европейски градове с над 100 000 жители, обявено от Фондацията на бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг Bloomberg Philanthropies, информираха от общината.

Както е известно, тази година за пръв път и градове извън САЩ ще търсят финансиране от фондация „Блумбърг" на смели решения по наболели свои проблеми. Старозагорският градоначалник Живко Тодоров и неговият екип вече трескаво търсят креативни идеи и предложения. Проведени са били няколко работни срещи с представители на различни неправителствени, работодателски и младежки организации. По негова инициатива е открит и форум за идеи, които могат да бъдат изпратени на електронен адрес [email protected] или на Фейсбук страницата „Стара Загора – форум за идеи". Предложенията ще се приемат до края на ноември.

Подобряване на обслужването на гражданите, повишаване на ефективността на управление, по-добро взаимодействие с обществеността, както и иновации в здравеопазването, опазването на околна среда, образованието, работата с малцинствата – това е широкиятг кръг от теми, по които очакваме креативни предложениа, посочват от екипа на кмета Тодоров.

Конкретните предложения от градовете трябва да бъдат направени до 31 януари 2014 г. През април ще бъдат обявени 20-те града финалисти, а през май техни представители ще участват във форума Bloomberg Ideas Camp. Тук водещи експерти по политика, програмиране и иновации ще помогнат на екипите да подобрят и разширят идеите си. До средата на лятото финалистите ще могат да представят окончателните си проекти. Класирането на 5-те най-добри проекта ще бъде обявено през октомври следващата година. Най-иновативната, смела и лесно приложима идея ще получи финансиране от 5 млн. евро. Ще бъдат раздадени още 4 поощрителни награди по 1 млн. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай