Кмет с беседа за малкия и средния бизнес

Кмет с беседа за малкия и средния бизнес  | StandartNews.com

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов инициира разяснителна среща по програмата на Европейски съюз „Хоризонт 2020" с представители на малкия и среден бизнес. Събитието ще е във вторник, 24 март, от 10.30 часа в зала „22 септември". Целта е да бъдат разяснени всички възможности пред малките и средни предприятия за кандидатстване и усвояване на евросредства по програмата.

Кметският екип ще работи в помощ на бизнеса за изработване на успешни проекти. Приоритет е усвояването на повече субсидии, с които да се развият малкият и средният бизнес в общината, както и икономическата стабилност на региона. Кандидатстващите по програмата ще получат максимална подкрепа от специалистите на община Благоевград за усъвършенстване на проектите им за тяхното успешно реализиране. Новата програма „Хоризонт 2020" е с бюджет от 80 милиарда евро за периода 2014 - 2020 г.

Тя свързва научните изследвания и иновациите – от научното изследване до продажбата, всички форми на иновации, като предлага опростен достъп до финансиране за фирми, университети, институти от всички страни в ЕС и трети страни. Програмата е насочена към изграждането в целия Европейски съюз на икономика, основана на знания и иновации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай