Кмет подкара колело за 60-годишен юбилей

Кмет подкара колело за 60-годишен юбилей | StandartNews.com

Сливен. Сливенският кмет Кольо Милев бе изненадан от своите подчинени с подарък колело за 60-годишния си юбилей. В петък привечер градоначалникът почерпи общинската администрация със специална торта.

Оказа се, че чиновниците в община Сливен се събрали пари и са купили на кмета велосидеп. "Идеята е той да идва вече с колело на работа, особено след пролетта на идната година, когато ще трябва да открие готовия проект "Градска среда" с новите велосипедни алеи", каза пред "Стандарт" Севтльо Минчев, който е началник на кметския кабинет.

Фоайето на общината беше украсено с балони, чиято символика отново бе свързана с движението по пътищата. Върху балоните имаше знаци от правилника за движението по пътищата, които бяха направени символично. "Внимание, ремнот" например бе изписано като повече асфалтирани улици, знакът за вятър стана попътен вятър за Сливен, а "Внимание, деца" повече бебета в града под Сините камъни.

Знаейки за хобито на кмета да ловува, имаше и знак за дивеч, който символизираше повече животни в Сливенския балкан. На всичкото отгоре изписаната нула в числото 60 на тортата, бе направена като велосипедна гума. Генералът от резерва Кольо Милев подкара колелото във фоайето и обеща, когато има възможност, винаги да го предпочита пред служебното Ауди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай