Кмет пише до гражданите как се харчат данъците им

Кмет пише до гражданите как се харчат данъците им  | StandartNews.com

Обръщение на кмета на Перник Вяра Церовска придружава напомнителни писма до перничани за дължимите от тях местни данъци и такси. От общинския отдел за местни приходи и такси напомнят на гражданите за задълженията им за данък "сгради", таксата "битови отпадъци" и данък за моторно превозно средство както и за настоящата година, така и за минали периоди, ако не са ги издължали.

В обръщението си кметът уверява, че средствата, които ще постъпят в общинската хазна изцяло ще рефлектират върху всеки един от местната общност. Церовска декларира, че тя и нейният екип имат желание да постигнат максимална публичност как се изразходват приходите от местните налози и при добра събираемост средствата ще бъдат използвани за благоустрояване на общината. Изброени са и обекти като велоалея от пернишкия квартал "Изток" до Центъра на града, детски и спортни площадки, основен ремонт на стълби и подпорни стени, изграждане на няколко улици, паркинг зад сградата на Съдебната палата и ремонти на църкви.

С изнесени приемни в отделните кметства за удобство на жителите на селата от началото на март служители на отдела "Местни приходи и такси" ще събират налозите на място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай