Кмет на 2 кила ракия криволичи с "Голф"

"Аз не съм полицай, господин пиян", казал шофьорът на катаджиите

Кмет на 2 кила ракия криволичи с "Голф" | StandartNews.com

Перник. Кметът на дупнишкото село Баланово Явор Митов бе хванат зад волана с близо 5 промила алкохол в кръвта. Това означава, че 52-годишният управник се качил на голфа, след като изпил почти 2 литра домашна ракия. Катаджиите го спрели на пътя при село Крайници. Униформените още преди да извадят дрегера забелязали, че Митов е видимо в неадекватно състояние. Според жители на селото при поискване на документите кметът отвърнал с репликата: "Аз не съм полицай, господин пиян".

 

Митов незабавно е бил отведен в полицейското управление в Дупница. Там обяснил, че всъщност преди това пил доста безалкохолно. Устата му пресъхнала и като си тръгвал от Крайници за Баланово бръкнал в багажника на колата, където винаги си носил бутилка с минерална вода. Надигнал шишето и започнал да пие на големи глътки. Докато се усети, че това е ракия, преглътнал една здрава глътка. Втората глътка изплюл, но няколко метра по-надолу по пътя го засякла патрулка и го спрели за проверка. Това била причината да отчете толкова големи промили.

 

"Спряха ме след няма и 50 метра. Аз обясних на полицаите защо стойността е толкова висока, защото току-що бях изпил ракията. Нали иначе не трябваше да съм жив", коментира Митов. Кметът имаше версия и защо в колата му се е намирала бутилка ракия. По думите му домашнярката е подарък от "една благодарна баба", която му я дала преди седмица, а той забравил, че я е оставил в багажника до другата бутилка с минерална вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай