Кмет и ректор обсъждат филиал на университет в Кюстендил

Кмет и ректор обсъждат филиал на университет в Кюстендил | StandartNews.com

Кюстендил. Идея за създаване на филиал на Югозападния университет "Неофит Рилски" в град Кюстендил обсъдиха на работна среща кметът Петър Паунов и ректорът на висшето учебно заведение проф. д.н. Иван Мирчев.

На нея присъства е проф. Илия Гюдженов - заместник-председател на Националната агенция за оценяване и акредитация. Тази инициатива би помогнала за развитието на града под Хисарлъка като академичен град и съвпада със стратегията за развитие на общината. Според местната власт ЮЗУ "Неофит Рилски" предлага необходимите акредитирани специалности, сред които "Туризъм", "Кинезитерапия", "Социални дейности", "Хореография", "Мода" и др. Присъстващите се обединиха около мнението, че Кюстендил е отлично място за провеждане на практическо обучение по тези специалности. Коментирана бе и материалната база, където ще се помещава новият филиал.

Със заповед на ректора на ЮЗУ бе сформирана комисия, която да работи по проекта за създаването на филиал и за набирането на подходящи акредитирани програми. В най-кратки срокове двете страни ще изяснят на нова работна среща в детайли параметрите и перспективите на проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай