Клоуни, книжки, песни и танци за 1 юни в Благоевград

Клоуни, книжки, песни и танци за 1 юни в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Шарени, забавни и усмихнати клоуни от Куклен театър - Благоевград ще зарадват с много изненади малчуганите в областния център на Пиринския край за Деня на детето – 1 юни. Една от най-големите атракции ще е присъствието на издателство „Фют" със собствен щанд, изпълнен с много книжки и знание.

Пъстрата програма за малки и големи се организира от общината. За втора поредна година ще се проведе „Спортна панорама 2013". В нея ще се включат 29 спортни клуба, които ще презентират своята дейност. Ще бъдат представени и отличията, завоювани през последната състезателна година. Инициативата ще завърши с демонстрация на различни спортове, а нейното начало ще е в 10.00 ч.

По това време ще започне и Регионалният форум „Ученическа борса". Той е организиран от Център за кариерно ориентиране и Регионален инспекторат по образованието по проект „Система за кариерно ориентиране и училищно образование". Ученици от средните учебни заведения в града ще подредят разнообразни щандове на площада пред сградата на кметството. Талантливи деца ще имат възможност да проявят въображение и да покажат творческа амбиция чрез своите рисунки. Темата, по която малките художници ще творят, е „Моята бъдеща професия". Над 150 ученици ще се съберат пред зала „22 септември" в 12.00 часа. Те ще носят балони, които събрани в едно, ще изобразят красива детска усмивка.

Усмивките и веселието за малки и големи благоевградчани ще продължат с празничен концерт. Студио за поп и джаз пеене „Дрийм" към Младежки дом, спортен клуб „Карат" към Читалище „Никола Вапцаров", детска вокална група „Мая" към Обединен детски комплекс и школа за деца „Денс студио NBM" ще се развихрят в приказно шоу на същото място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай