"Кемпински" в Банско показва творби на Атанас Камбуров

"Кемпински" в Банско показва творби на Атанас Камбуров | StandartNews.com

Ски хотел №1 на България за последните 2 години "Кемпински Хотел Гранд Арена" в Банско прие изложбата на известния български художник Атанас Камбуров. Тя е под името "Цветовете в Банско" и е организирана съвместно от програма „Произведено в България" и хотел "Кемпински" в Банско.

Анастас Камбуров е сред най-видните представители на съвременното българско изкуство. Автор е и на няколко успешни изложби в Мароко, Америка, Франция и Македония, а част от неговите произведения могат да бъдат видени в частни галерии в Швейцария, Париж и Филаделфия. В хотела творецът представя 31 творби, половината от които специално подготвени за настоящата изложба.

Официалният коктейл за старта на изложбата бе в салон "Бела Виста" на 5-звездния хотел. На събитието присъстваха не само гости на хотела, но и любители на изкуството, пристигнали специално, за да уважат автора, който само ден преди изложбата отпразнува и рождения си ден.
„За нас е удоволствие да бъдем част от този творчески проект, който е още една крачка напред към популяризирането на Банско не само като ски, но и като културна дестинация.

"Благодаря на Анастас Камбуров, който с великолепните си творби успя да внесе душа в иначе така забързаното и понякога бездуховно ежедневие. Още повече, че картините му се съчетават много добре с обстановката тук като създават допълнителна атмосфера и усещане за топлина и хармония. Ще се радваме да бъдем домакини и на други културни мероприятия и занапред", коментира Атанасиос Манос (на снимката с микрофона), генерален мениджър на хотела при откриването на изложбата. Желаещите да разгледат изложбата или да закупят от красивите творения на художника могат да заповядат на салон Бела Виста, където картините ще бъдат изложени до 1 март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай