Казанлък прие декларация против бежански център

Казанлък прие декларация против бежански център | StandartNews.com

Стара Загора. Всички общински съветници в местния парламент на казанлъчани приеха единодушно без нито един "против" или "въздържал се" на извънредно заседание във вторник декларация против евентуалното закриване на полицейската школа в града и превръщането й в имигрантски център.

Градските старейшини на практика препотвърдиха позицията на общинското ръководство, че школата е необходима като професионален институт за повишаване подготовката не само на полицаи, но и на военни, магистрати, чуждестранни специалисти. Географският център на България, център и на военно-промишления комплекс, Долината на розите и тракийските царе няма да допуснем да бъде отворен какъвто и да е бежански лагер, заявяват твърдо общинските съветници. Аргументите им са вече познати.

Стана ясно още, че във вторник инициативният комитет от граждани и предприемачи е внесъл в общинския съвет предложение за свикване на местен референдум с два въпроса - да бъде ли закрит центърът за подготовка и преквалификация на полицаи към Академията на МВР и второ, да бъде ли разкрит бежански лагер или център за емигранти в Казанлък. Към предложението е депозирана и подписка с подписите на 5000 казанлъчани при необходими 3500, според закона за провеждане на местно допитване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай