Казанлъчанките, които ще пътуват за Париж, предусетили късмета

Казанлъчанките, които ще пътуват за Париж, предусетили късмета | StandartNews.com

Иванка Демирева и Магдалена Стефанова благодарят на община Казанлък за невероятния шанс за видят а живо изложлбата на тракийските съкровища в Лувъра

„Много сме развълнувани и щастливи. Благодарим на община Казанлък за предоставения шанс да пътуваме за изложбата на тракийските съкровища в Париж", Това зяавиха двете дами-късметлийки веднага след изтеглянето на жребия.

Любопитното е, че различни събития са подсказали късмета и на двете дами. Иванка Демирева претърпяла лек инцидент в деня, когато пуснала попълнената анкета. Магдалена Стефанова пък сънувала, че трябва да участва в анкетата, изтеглила анкетата от интернет-страницата на общината и я пуснала в последния ден – 31 март. На всичкото отгоре Маги е изтеглена чак от третия опит – оказало се, че първата щастливка няма възможност да пътува, а телефонът на първата резерва пък бил изключен.

Иванка Демирева е организатор в общински театър „Любомир Кабакчиев", никога не е ходила в Париж и дори не си е мечтала, че това може да се случи. Магдалена Стефанова работи в частна фирма в Казанлък. Преди години тя е била на гурбет в Англия и на път е спирала в Париж, но не е имала възможност да разгледа града и да посети Лувъра.

Отговорите в анкетата на двете щастливки си много сходни. Според Иванка богатствата на Казанлък, които светът трябва да види, са проучтата Казанлъшка гробница, музеят „Искра", етнографският комплекс „Кула" и музей „Чудомир". Визитната картичка на града според нея безспорно трбява да бъде маслодайната роза. Освен Казанлъшката гробница към богатствата на Казанлък Магдалена прибавя най-известните тракийски могили - Голямата Косматка, Светицата, Оструша, Шушманец, както и всички останали паметници на тракийската култура. Според нея на визитната картичка на Казанлък трябва да пише: „История и традиции в Долината на розите и тракийските царе – минало, настояще и бъдеще".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай