Кавръков: Наследяват ме валия или партиен секретар

Бившият губернатор на Сливен предвижда принадлежността на наследника си

Кавръков: Наследяват ме валия или партиен секретар | StandartNews.com

Сливен. "Етнически българин или етнически турчин. Това са двете възможности за мой наследник. Не може да е етнически марсианец." Това заяви пред журналисти вече бившият областен управител на Сливен Марин Кавръков. "Ако е етнически българин, ще бъде Корнелий Желязков, който е областен председател на БСП. Това означава, че се връща чл. 1 на Тодорживковата конституция и партийният секретар на цялата област поема и държавната власт", каза Кавръков. "Ако е етнически турчин, Сливен се връща повече от 130 години в историята и вместо областен управител ще имаме валия", заяви доскорошният губернатор.

"За пореден път господин Кавръков демонстрира доброто си познаване на тоталитарния режим, на който е служил като офицер от ДС. Защо, когато е бил в Държавна сигурност, не е питал за чл. 1 и не е поставял въпроса", попита областният лидер на БСП в Сливен Корнелий Желязков. "Като служител на Държавна сигурност на Кавръков му приляга да дели българските граждани по етнос и да ги настройва едни срещу други. Ако аз стана областен управител, ще напусна председателското място на БСП, както повелява уставът на партията", каза Корнелий Желязков.

"В професионален план четирите години на Кавръков като областен управител са чиста двойка. Той все още не е разбрал задачите на институцията, която е управлявал. Тя не може да бъде сравнявана с миналото", каза пред агенция Стандарт Нюз депутатът от ДПС Янко Янков. "В емоционален план забелязвам действия на г-н Кавръков, които граничат с патологията. Който и да стане областен управител, трябва да изпълнява задълженията си по закон и да работи за всички граждани на страната", каза депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай