Кърджалийският театър с две премиери

Кърджалийският театър с две премиери | StandartNews.com

Кърджали. Кърджалийският театър "Димитър Димов" със сцена „Кадрие Лятифова" поднася две премиери на своите зрители. Куклената трупа зарадва децата с „Тримата глупаци" по приказки на Елин Пелин. Постановката е на Валентин Владимиров.„С представлението Кукленият театър възобновява своята дейност и вдигна отново завесата", каза директорът Димо Димов.

На голямата сцена тази вечер ще бъде представен спектакълът „Романс за парите, любовта и водката" по миниатюри на двама руски автори Виктор Ляпин и Александър Вампилов. Зад постановката стои „тричленката" от режисьори Атанас Атанасов, Гълъб Бочуков и Димо Димов.

„Решихме да направим представлението като екип от трима режисьори, нещо което по принцип не се прави често в театъра", каза директорът и режисьор Димо Димов. Всяка от миниатюрите е дело на различен режисьор, които са обединени с обща идея и естетика. „Това е мозайка и палитра на съветския живот през 70 и 80 –те години на миналия век. Обединява ги темата за парите и това докъде може да стигне човек в желанието си да спечели понякога и три рубли.

"Трите сюжета са показани в комичен и фарсов план", обясниха режисьорите. Участват актьорите Димитър Варадинов, Севгюл Кардамова, Божана Варадинова, Станислав Дойнов, Адриана Кънчева, Петър Митрушев, Атанас Атанасов, Калчо Иванов и Гълъб Бочуков. Следващата седмица предстои трета премиера„Любовни хватки" на режисьора Цветан Даскалов.

Започват и репетициите на „Емигранти" на Славомир Мрожек Спектакълът ще бъде на турски език и е в партньорство с театри от Турция, Македония и Азърбейджан. „Желанието на цялата трупа е да се срещаме не само с публиката в нашия регион, но и да играем навън. Вече имаме добри контакти с театри от Северна България, доволни сме от участията си в столицата, Пазарджик, Благоевград, Стара Загора, Хасково и Нова Загора. Три хиляди зрители посетиха нашите представления през лятото по време на турнето в няколко черноморски града", съобщи директорът на кърджалийския театър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай