Кърджали се преклони пред Апостола

Кърджали се преклони пред Апостола  | StandartNews.com

Стотици кърджалийци се преклониха пред паметта на Васил Левски. Тържественият ритуал по повод 143 -тата годишнина от гибелта на Апостола откриха младите гвардейци и духовият оркестър. Проявата се организира от община Кърджали и Общински комитет „В. Левски".

„Ние знаем за огромния принос на Левски в идеен, мирогледен, философски и морален аспект, но само за да го поставяме все по-високо на пиедестал и все повече да ни е страх да се съизмерваме с него", каза в словото си Антоанета Миланова от Общински комитет „Васил Левски". Дафне Иса от първи клас на ОУ"Св.Св. Кирил и Методий" рецитира стихове за Апостола.

Пред паметника на Васил Левски в центъра на Кърджали от името на държавни и общински институции и обществени и партийни организации, учебни заведения и граждани бяха поднесени много венци и цветя в знак на признателност пред саможертвата, великото и безсмъртно дело на Апостола на свободата. В края на церемонията зам. -кметът Елисавета Кехайова награди победителите в конкурса за есе "Левски в мен", организиран от община Кърджали, РБ „Н. Й. Вапцаров" и в. Нов живот. Грамоти получиха и най –добрите отбори в състезанието„Левски скок".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай