Кърджали с половин милион за училища и културни институции

Кърджали с половин милион за училища и културни институции | StandartNews.com

Кърджали. Кметът Кърджали Хасан Азис подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „Техническа помощ за развитието на град Кърджали". Проектът се финансира от ОП „Регионално развитие" 2007-2013г. съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В рамките на 18 месеца по проекта ще бъдат изготвени технически паспорти на сградите на 4 учебни заведения и 3 културни институции в областния град. Ще бъдат разработени 9 работни проекта, от които 2 проекта за въвеждане на енергоспестяващо улично осветление и ремонт и реконструкция на уличната мрежа в сфера "Градска среда", 4 проекта за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сгради на училища и 3 проекта за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на културни институции.

Проектът се финансира от ОП „Регионално развитие" 2007-2013г. съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Обща стойност е 536 млн.лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай