Камион се заби в автобус с японци (ОБЗОР)

Камион се заби в автобус с японци (ОБЗОР) | StandartNews.com

Японски туристи се разминаха само с уплаха, след като тежкотоварен камиен се блъсна в автобуса им край Велико Търново. Чужденците обикаляли Балканския полуостров с хърватски превозвач. Около 14 часа в неделя на главния път за Русе камионът се блъснал в задницата на рейса.

От КАТ обясниха, че шофьорът не е спазил дистанцията и затова се е ударил. Късмет е, че няма жертви, нито пострадали сред пътуващите и двете превозни средства, обясни гл. инсп. Атанас Атанасов от Пътна полиция - Велико Търново. На място са пристигнали полицейски екипи, като водачите на двете превозни средства са дали обяснения за случилото се и са се провели административни процедури. Трафикът е бил преустановен за известно време и са се образували колони от чакащи коли. По-късно със съдействието на КАТ се е нормализирал и са освободени и двете ленти на пътя.

Японците са слезли от блъснатия автобус. Те ще изчакат във Велико Търново от Хърватия да пристигне друг автобус. При друга катастрофа мъж загина на място малко след граничния пункт Калотина. Той спрял автомобила си край пътя и излязъл от него. През това време го връхлетяла друга кола, която се движела с бясна скорост. Шофьорът от първия автомобил е загинал на място, пострадали са и двама от пътниците в него - мъже на около 50 години, от Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай