Камбитов: Честит двоен празник, благоевградчани

Камбитов: Честит двоен празник, благоевградчани | StandartNews.com

Днес имаме двоен повод да се гордеем – отбелязваме Деня на българската просвета, култура и славянската писменост и празника на Благоевград. Това е ден, който трябва да посрещнем със самочувствието, което заслужаваме и което трябва да предадем на поколенията след нас. Това пише в поздравителния адрес на кмета Атанас Камбитов до жителите на града. За него 24 май е „Денят на Солунските братя, които със своето дело промениха живота на славянските народи, които ни показаха пътя, огрян от светлина. Този празник е най-яркото свидетелство за жаждата на нас , българите, за просвета и наука, за народно самоопределение и култура".

„Днес се прекланяме пред учителите, които всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието – хората, които създават устоите на нацията и пазят нейната идентичност, на тези, които възпитават поколенията. Скъпи съграждани, честит празник на Благоевград!", пише още кметът.

Той пожелава всички да бъдат здрави и обединени в целите си за по-добър утрешен ден и смело устремени към по-светло бъдеще. „Само тогава, когато сме заедно, можем да надграждаме, а правейки го, ще бъдем горди от факта, че живеем в град с история, настояще и бъдеще", завършва обръщението на градоначалника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай