Извадиха 4 куршума от тялото на Димитър Желязков

Извадиха 4 куршума от тялото на Димитър Желязков | StandartNews.com

Следващите 12 часа ще са критични, обявиха медиците

Четири куршума са извадени от тялото на Димитър Желязков. Един от тях остава в тялото му. Това съобщи д-р Георги Матев на извънредната пресконференция на МБАЛ-Бургас по повод състоянието на Очите.

Много е рисковано изваждането на последния куршум, който се намира в гръдната кухина, уточниха медиците.

Митьо има засягания от куршумите в корема, пикочния мехур, белия дроб. Горната част на левия му крайник също е в много тежко състояние.

Медиците продължиха, че състоянието му е изключително тежко и следващите 12 часа за него ще са критични.

Близките на простреляния настояват той да бъде преместен в друга клиника, но за момента лекарите от болницата в Бургас не позволяват.

"Той е абсолютно неконфортабилен - не трябва да се мести - интензивната медицина на МБАЛ-Бургас доказа, че има професионалисти", обясни д-р Матев, цитиран от "Флагман".

Очите губи много кръв. По-рано стана ясно, че се търсят спешно банки с група А+.

Никола Маринов - Магарето, който също бе ранен снощи, е в добро състояние. Той ще остане в раенимация. Прострелян е в долната част на левия му крак. Той е с разрушена артерия и е засегнат нерв, има и счупена кост, но е без опасност за живота, става ясно от пресконференцията.

До момента са установени 30 лица, участвали в инцидента. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов. И уточни, че седем души са задържани. Има вероятност сред тях да извършителят на убийството на един от охранителите на Желязков. 

Всичко за престрелката срещу групата на Митьо Очите може да прочетете ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай