Източиха 2 тона нафта от "Ивайло"

Източиха 2 тона нафта от "Ивайло" | StandartNews.com

Велико Търново. 2160 литра нафта са откраднати от резервоар на Общинско предприятие "Спортни имоти" в четвъртък срещу петък. Липсата е била открита при редовната проверка на цистерната от комисия, която е следяла за изразходваното гориво, каза управителят на "Спортни имоти" Пламен Колев.

Цистерната е разположена в близост до трафопоста в югозападната част на стадион "Ивайло". Кражбата е станала, след като около резервоарът е била поставена ограда. Предполага се, че крадците са дошли от към тренировъчното игрище, превърнато от години в бунище за строителни отпадъци.

Щетите са за около 5 400 лева, но до прекъсване на тренировки нямало да се стигне защото до края на годината нафта щяло да има. След кражбата са останали около 8 тона в цистерната.   Десет тона нафта са заредили за зимния сезон на стадиона. Горивото е за залите в южната част на съоръжението където се водят тренировките по художествена гимнастика и се отопляват с печки на нафта. Според разследващи на територията на Търново действат две организирани банди за кражба на гориво. Полицаите са иззели и записи от видеокамери разположен и в района на стадион "Ивайло".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай