Изграждат Център за социални услуги в Джебел

Изграждат Център за социални услуги в Джебел  | StandartNews.com

С европейски средства

В Джебел ще бъде създаден Център за социални услуги с евросредства. Чрез него ще се предоставят няколко услуги – социален и личен асистент, домашен помощник. Иновативното е, че при предоставянето на тези услуги в центъра ще се предлагат и медицински грижи и услуги, съобщиха от общинска администрация. По проекта ще бъдат обхванати близо 100 възрастни хора, деца и възрастни с увреждания и техните семейства от община Джебел, за които в продължение на 18 месеца почасово ще се грижат също лични асистенти, домашни помощници и социален асистент.

Наетите лица ще преминат през професионално обучение, преди да пристъпят към работа с потребителите на социалните услуги. Целта е да бъдат удовлетворени потребностите на възрастните хора и хората с увреждания от повишаване на автономността и интеграцията им в общността, чрез подкрепа на тяхното здравно, социално и личностно развитие.

С реализирането на проект „Създаване на център за социални услуги – Джебел", общинската администрация ще подобри качеството на живот на възрастните, на лицата с увреждания и техните семейства, като създаде условия и подкрепа за ефективно упражняване правото им на независим живот и социално включване.Не на последно място, ще бъде осигурена заетост на безработни лица в трудоспособна възраст.

Проектът е с продължителност 21 месеца и се реализира по ОП"Развитие на човешките ресурси".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай