Избягал вълк вилнее в Благоевград

Избягал вълк вилнее в Благоевград | StandartNews.com

Избягал от клетката си в благоевградския зоопарк вълк вдигна на крак полицаи, огнеборци и ловци в неделния ден. Хищникът се е измъкнал от телената ограда рано сутринта, служителите на зоологическата градина забелязали липсата му и веднага звъннали на телефон 112. Всички посетители на зоопарка са евакуирани навреме.

„Животното не е напуснало района на зоологическата градина. Няма опасност за жителите на квартала, няма и паника сред тях. На място са компетентните органи, чакат се експерти, които да го упоят и да го приберат обратно в клетката", уточниха от пресцентъра на ОД МВЗ – Благоевград. Все още не е ясно как вълкът се е озовал на свобода. Възможно е някой да е срязал мрежата.

„Най-важно е да го заловим и да го приберем на мястото му. После ще се изясняват причините за бягството на хищника, който е с още 2 вълка в клетка на площ от поне 400 квадратни метра", споделиха служители на зоопарка.

Това не е първият инцидент с избягало четириного от клетката си в Благоевград. Две мечки – брат и сестра, избягаха заради гаф на гледача на 15 април 2007 година. Мъжът забравил да заключи металната врата на помещението на Явор и Калина. Женската бе заловена на 100 метра от клетката, упоена и върната вътре. Мъжкарят обаче бе спипан на 200 метра от сградата на Младежкия дом, в района на тенис кортовете. Той също бе упоен и всичко завърши с хепиенд. За разлика от убития миналата година ягуар Алонсо, който избяга от клетката си в зоопарка в Ловеч. Виновният за бягството на мечки служител пък бе уволнен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай