Искат хотел до стадион, спортна база и подлез в Благоевград

Искат хотел до стадион, спортна база и подлез в Благоевград | StandartNews.com

Хотел с трибуни до стадион „Христо Ботев", спортна база в местността Ягоденица в село Зелен дол, изграждане на релсово пасажерско транспортно съоръжение с въжено задвижване към местността Зайова поляна и подлез към квартал „Грамада". Това са част от предложенията, които ще бъдат подложени на обществено обсъждане в Благоевград.

С реализирането на посочените обекти ще бъде изпълнена и целта на общинското ръководство градът да се превърне в привлекателно място за туристи и за живеене, да има европейски вид, за да се привлекат инвеститори. Възможността за изменение на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Благоевград бе представена в понеделник.

Целта на общината е чрез изменението да се усвоят повече средства по ОП „Региони в растеж", което налага и бързата реакция на екипа. Допълването на интегрирания план ще включи 13 обекта от основно значение за града. Те ще бъдат заложени в инвестиционната програма на общината, с която тя ще кандидатства за усвояване на определените около 44 милиона лева.

„Ще кандидатстваме още през първата възможна година и затова е сформирана работна група, наети са външни консултанти за допълването на интегрирани план. По този начин ще допълним и обхвата на дейностите по следващия програмен период", каза зам.-кметът Зорница Кралева. Тя уточни, че гражданите също ще могат да дадат предложения за обекти на публично обсъждане, което ще бъде обявено допълнително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай