Искат 1,5 млн. обезщетение за загинал при трудова злополука

Искат 1,5 млн. обезщетение за загинал при трудова злополука  | StandartNews.com

Добрич. Окръжният съд в Добрич даде ход на дело за смърт при трудова злополука. Обвиняем е 48-годишният Валентин П. П. от Тервел, който според прокуратурата, в качеството му на управител на дружество с ограничена отговорност, е, причинил смъртта на 49-годишен мъж от тервелското село Зърнево.

Инцидентът станал на 8 юни миналата година. Загиналият работил на сечище, за което фирмата на Валентин П. имала договор с ловното стопанство в Тервел. Във фаталния ден на инцидента никой не бил с предпазна каска, нито пък бил проведен инструктаж на работниците. При рязане на дърво, въпреки че бил предупреден да се пази, 49-годишният бил ударен от клони на дърво. Групата, работила на сечището му оказала помощ, след което бил транспортиран и до болницата в Добрич, където на 2 юли починал. Управителят на фирмата е привлечен да отговаря, че не е осигурил безопасни условия на труд и не е провеждал инструктаж.

По делото съдът допусна и исковете на наследниците на загиналия, които общо искат 1 550 000 лв. обезщетение. Съпругата на загиналия иска обезщетение за причинените й неимуществени вреди в размер на 500 000 лв., а трите му деца - по 350 000 лв. за всеки. Те са конституирани по делото като частни обвинители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай