Ирландци учат млади хора в Ардино на предприемачество

Ирландци учат млади хора в Ардино на предприемачество  | StandartNews.com

Кърджали. В Ардинско започва обучение на 25 души на предприемачество.

Своя опит ще представят експерти и млади предприемачи от Ирландия, така и висококвалифицирани преподаватели по предприемачество и предприемачи с успешен бизнес от България.

Проектът „Предприемачество без граници" се реализира от Фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии" в партньорство с община Ардино, клуб „Вега" от Кърджали и високотехнологичния бизнес инкубатор от град Корк. След провеждане на подбор и интервюта с кандидатите ще бъде сформирана група от 25 начинаещи предприемачи за участие в обучителните модули. Предимство ще имат млади хора на възраст от 18 до 40 години със средно или висше образование, които имат свой бизнес или ясно написана бизнесидея. Посредством трансфер на европейски добри практики и ноу-хау и използването на информационните и комуникационните технологии се цели развитие на човешките ресурси в родопската община.

"Очакваме това да стимулира заетостта и развитието на региона, да създаде предприемаческа култура и насърчи бизнес мисленето у младежите от общината", категорични са партньорите по проекта. Според тях проектът ще помогне за развитие на самостоятелна стопанска дейност. В Ардино смятат да изградят бизнесинкубатор по подобие на този в ирландския град Корк. Сред най-младите предприемачи от Ардинско се оказаха и учениците от Професионална гимназия „Христо Смирненски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай