Има места за всички хлапета в забавачките на Благоевград

Има места за всички хлапета в забавачките на Благоевград | StandartNews.com

Няма да има драма с липса на места в забавачките за малчуганите в Благоевград, гарантират от общината. Подаването на документи за деца в детските заведения стартира на 4 април и ще продължи до 28 април. Заявленията се приемат в съответната забавачка по желание на родителите.

Приемът се извършва посредством точкова система, която се формира чрез два вида критерии - общи и социални. Общите са за деца на родители, живеещи в района на детското заведение и деца, които имат брат или сестра, вече приети в детското заведение и ще продължат обучението си в него и през следващата година. Социалните критерии обхващат деца, настанени за отглеждане по Закона за закрила на детето при близки и роднини или в приемно семейство, деца сираци, деца полусираци, близнаци, деца на многодетно семейство с три и повече деца от едно домакинство и деца, чийто родител е с трайно намалена работоспособност над 71 %.

Добрата новина за всички е, че не се очаква да има проблем с броя на местата в детските градини. А причината е в общинската политика през последните 5 години. През първия мандат на кмета Атанас Камбитов бяха открити две нови детски градини. Предстои да бъде преизградена и ЦДГ №8 "Вечерница".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай