Хвърлиха взрив в двора на къщата на кметска майка

Хвърлиха взрив в двора на къщата на кметска майка | StandartNews.com

Окръжната прокуратура във Варна образува досъдебно производство за задействано взривно устройство в къща в Аксаково, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в морската столица. Причината за производството е задействано взривно устройство в двор на къща в Аксаково – престъпление по член 333 от Наказателния кодекс. Сигналът за инцидента бил подаден около 2 часа след полунощ в неделя срещу понеделник. Взривното устройство е хвърлено и задействано в двора на къщата, където живее майката на кмета на Аксаково. От взривната вълна са нанесени материални щети. Изпочупени са прозорците на къщата. В понеделник полицията извърши повторен оглед на мястото на произшествието.

Заради инцидента кмета на община Аксаково инж. Атанас Стоилов навръх именния си ден излезе с Позиция, която бе разпространена до медиите. В него инж. Стоилов категорично заявява, че е против и е непримирим към подобни действия без значение към кого са насочени и като кмет, и като редови гражданин.

"Както аз, така и останалите членове на семейството ми от десетилетия живеем в Аксаково. Съгражданите ми знаят кой е родният ми дом и са наясно, че повече от 25 години заедно със съпругата и децата си живея в апартамент в гр. Аксаково, а в бащината ми къща живее само майка ми. Град Аксаково традиционно не е част от географските области в България с високо ниво на престъпност. Уверен съм, че специализираните органи на властта ще разкрият извършителите на това крайно недостойно и опасно деяние" – заявява Стоилов, който е кмет вече пети мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай