Хора с увреждания спортуваха на празника си

Хора с увреждания спортуваха на празника си | StandartNews.com

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова откри спортен празник под надслов „Ние можем да спортуваме". събитието в четвъртък се организира от общината и Комплекса за социални услуги за възрастни хора с увреждания. Инициативата се проведе в сградата на Младежки дом по повод Международния ден на хората с увреждания - 3-ти декември.

„Искам да благодаря на работещите в социалния комплекс, защото ежедневно полагат усилия и отдават енергия да работят с тези прекрасни хора. Заслужавате респект за това, че не се отказвате и благодарение на Вас тази година много инициативи станаха факт. Благоевград се гордее с хора като Катя Сейменска, която показва спортен огромен хъс и спечели отличие на летните игри на Спешъл олимпикс в Лос Анжелис. Община Благоевград се старае с всички усилия да осигури най-доброто за хората с увреждания. Продължаваме да работим в тази посока. Продължавайте да се борите", заяви Шопова.

На проявата присъстваха световният шампион по канадска борба и почетен гражданин на Благоевград Георги Гайдарджиев, както треньорът по шах и президент на ШК „Виктори" Марин Атанасов. В спортния празник се включиха всички потребители на социалния комплекс, като част тях мериха сили в дисциплини като канадска борба, тенис на маса, дартс, домино, а други участваха в занимателни игри. Участниците получиха медали и грамоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай