Хиляди без вода втори ден в Кърджали

Хиляди без вода втори ден в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. За втори ден пет квартала на Кърджали и 17 села остават без вода, заради скъсан магистрален водопровод. Тежката авария е в коритото на река Арда. Там обаче сега не може да се влезе, докато не спре контролираното изпускане на язовир "Кърджали", информира БНР.

Въпреки че количеството на водата е намаляло, все още в речното корито се изливат около 500 кубични метра в секунда. На този етап не се знае къде е мястото на аварията. Едва след нейното локализиране могат да се предприемат възстановителни работи.

ВиК се опитва да достави вода на повече абонати, като ги захрани от централната част на града, но налягането ще е много ниско. Обмисля се вариант засегнатите села да получат промишлена вода, която ще е негодна за пиене и готвене.

Вчера в късния следобед "Водоснабдяване и канализация" в Кърджали съобщи, че поради тежка авария – скъсан магистрален водопровод в коритото на река Арда, се прекъсва водоподаването в кварталите Възрожденци, Веселчане, Гледка и Горна Гледка, Прилепци и селата Резбарци, Опълченско, Айрово, Вишеград, Островица, Дъждино, Македонци, Пепелище, Глухар, Петлино на територията на община Кърджали.Копирано от standartnews.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай