Хасково губи 400 бона за нарушения по евро проект

Хасково губи 400 бона за нарушения по евро проект | StandartNews.com

Финансова корекция от близо 400 000 лева е наложена на община Хасково след одита по проект за ремонта на обходен път по европроект.

Процедурите и самата рехабилитация са извършени по време на предходното управление на областния град под ръководството на кмета Георги Иванов.

Финансовата корекция е заради незаконосъобразно намален срок за получаване на оферти по проекта, заради недостатъчен срок за закупуване на документацията за участие.

Установена е и незаконосъобразна методика за оценка, която според финансовите контрольори, е съдържала понятия недефинирани от възложителя.

Има констатирани нарушения и при процедурата по възлагане на Строителния надзор. Отново е намален срокът за получаване на оферти и има недостатъчен срок за закупуване на документацията за участие.

Нарушение според одиторите е допуснато и при доставката на оборудване във връзка с изпълнението на проекта. Също има незаконосъобразно намален срок за получаване на оферти и недостатъчен срок за закупуване на документация за участие. Изпълнител на поръчката бе хасковската фирма "Европът".

От общата сума по наложените санкции, настоящото общинско ръководство вече е погасило близо 65 000 лева, уточниха от местната администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай