Губернаторът научил от медиите, че е изключен от ГЕРБ

Губернаторът научил от медиите, че е изключен от ГЕРБ | StandartNews.com

Стара Загора „От медиите разбрах, че съм изключен от ГЕРБ", обяви в петък бившият вече старозагорски губернатор Недялко Недялков. Той се обадил на общинския председател на партията Емил Христов и на областния координатор Живко Тодоров, който е и кмет на Стара Загора, но те отрекли да се вземали такова решение. Нещо повече, два дни преди посочената от централата дата на изключването му, те го поканили отново да се кандидатира за областен координатор. Тогава той поискал среща с Бойко Борисов със SMS, но Бойко не отговорил. „Аз мекере няма да ставам, няма да подписвам протоколи със стара дата", намекнал му старозагорският градоначалник Тодоров, че го притискали отгоре да узакони решението за изключването на Недялков.

И двамата партийни лидер на ГЕРБ в Стара Загора не си вдигаха телефоните, през целия ден вчера за да потвърдят или отрекат тези твърдения. Недялков отрече и посочените мотиви, че се опитал да осъществи нерегламентирани контакти с друга политическа сила в свой личен интерес. Бившият областен шеф си спомни, че по време на предизборната кампания наистина приел Мая Вапцарова, с която бил и областния лидер на БСП Трифон Митев. Но политически разговори с тях не били водени. Те поискали съдействие за снимането на някакъв исторически филм, но Недялков им казал, че областната администрация не разполага със собствен бюджет.
Вече бившият старозагорски губернатор отново повтори обвиненията си към втория човек в партията Цветан Цветанов, които според него заграбил властта и еднолично решавал съдбата на губернатори, кметове, партийни лидери, депутати. „Ако продължат да уронват престижа и авторитета ми, след като съм казал „А", аз ще кажа и следващата буква, закани се Недялков без да уточни какво има предвид. Според него недоволството срещу узурпирането на властта от Цветанов и обграждането му с нагаждачи, доносници и интриганти било всеобщо в страната и той очаквал те да инициират свикването на национална конференция съвещание преди определената по устава през 2014 .

"Аз оставам в ГЕРБ, с които основахме навремето партията и ще работя с тях докато ме реабилитират, а това ще стане, когато Цветан Цветанов излезе от нея," заключи Недялков. Той е сред основателите на ГЕРБ в Стара Загора и е първият областен шеф. Бил и председател на местния парламент и депутат в миналия парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай