Губернатор, бизнес лидери и интелектуалци - почетни граждани на Разград

7 знакови за местната общност фигури получиха приза в Деня на празника на града

Губернатор, бизнес лидери и интелектуалци - почетни граждани на Разград | StandartNews.com

Разград. Седем души получиха званието "Почетен гражданин на Разград" на тържествата по случай 135 годишнината от Освобождението на града, която се чества във вторник.

Областният управител Стоян Ненчев, с дългогодишна кариера на топ адвокат и общественик, членът на Надзорния съвет на "Амилум България" Теодор Георгиев, бивш изпълнителен директор на високотехнологичния завод, и покойните вече Теодор Дачев – лесовъд, един от създателите на парка в града и художника Велко Велков - автор на герба на Разград са сред призьорите. Освен тях наградата получиха и спортният деятел Росен Лицов, директорът на "Български пощи" в града Илия Илиев и поетът Иван Дойнов.

9-годишната Крисия, станала известна с певческите си умения при участието си в "Шоуто на Слави", откри тържествената церемония по награждаването с "Песен за Разград", създадена специално за празника от петя Буюклиева.

В тазгодишните тържества по случай Освобождението на Разград участват и делегации от Румъни и Русия. Те са водени от кметовете на румънските градове Кълъраш и Слобозия – Даниел Щефан и Алексъндър Стоица, както и от административния ръководител на област Орел в русия Михаил Берников.

Празничната програма ще завърши късно във вторник с факелно шествие на полковите знамена, които ще бъдат отнесени в Мавзолея костници на освободителите и лазерно шоу в чест на годишнината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай