Граждани дебнат за вандали в Гоце Делчев

Граждани дебнат за вандали в Гоце Делчев | StandartNews.com

Жители на община Гоце Делчев да подават сигнал за вандалски прояви, с които се съсипва общинско имущество. Този призив отправиха от кметството в опит да спрат набезите на лица, които унищожават различни съоръжения и по този начин „бъркат" в джоба на всички граждани. „Със съжаление констатираме неприятна тенденция напоследък.

Само за няколко дни в градския парк вандали са изпочупили голям брой оросители, които са част от поливната система. Нарушителите са в процес на установяване и ще бъдат санкционирани с глоба в размер на 1000 лв. Същата парична санкция ще бъде наложена на всеки, който се опита да посегне занапред на елементи от поливната система", заявиха от кметството в Гоци Делчев. Често се посяга на пейките, кошчетата за отпадъци, лампите, които също биват чупени. От общината умоляват гражданите, които станат свидетели на подобни вандалски прояви, да подадат сигнал до дежурната охрана в парка или служителите в общинска администрация.

Паркът бе изцяло обновен и превърнат в любимо място за отдих и забавление на деца и възрастни. Зеленият оазис на града бе открит след пълен ремонт през лятото на 2012 година от премиера Бойко Борисов. „Нека градският парк на Гоце Делчев продължи да бъде такова прекрасно място, каквото е в последните 4 години. Това зависи от всички нас!", твърдят от ръководството на общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай