Голяма радост в Силистра. Мощи, които цяла България иска

Реликвите ще пазят града

Голяма радост в Силистра. Мощи, които цяла България иска | StandartNews.com

Голяма радост за хората в Силистра. Те ще пазящ мощите на двама светци, които цяла България иска.

Тази вечер градът тържествено посреща частици от мощите на светите братя Кирил и Методий. Очакванията са, че Силистра ще бъде включена като дестинация за поклонничество. 

От днес Силистра става първият български град, в който за постоянно ще се съхраняват частици от мощите на светите братя Кирил и Методий. В града се провежда литийно шествие към катедралната църква „Свети апостоли Петър и Павел“, където ще останат мощите за вечно поклонение.

Те са дарени от архимандрит Тихон от Украинската православна църква, който ги е изпратил със специален сертификат, удостоверяващ автентичността им. От 18 ч. в църквата „Свети апостоли Петър и Павел“ доростолският митрополит Яков ще отслужи вечерня, след това всички миряни, които желаят, ще могат да се поклонят пред мощите. Въпреки лошото време там са се събрали много хора. 

Утре сутринта, когато православната църква чества празника „Въведение Богородично“ – Деня на християнското семейство, ще бъде отслужена тържествена света литургия. Хората се надяват с присъствието на частиците от мощите на Кирил и Методий Силистра да бъде включена като дестинация за поклонничество. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай