Гласят първия червен губернатор на Стара Загора

Гласят първия червен губернатор на Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорска област е на път да запише първия червен губернатор в най-новата си история. След демократичните промени тя бе в състава на Петъртанчевата Хасковска област, наричаха я така, защото бе създадена някога по волята на първия земеделец Петър Танчев, и съвсем естествено се управляваше от хасковлии. После областни управители бяха сините и два мандата – „царска" дама от НДСВ. Може би и затова битката за старозагорски губернатор сега е толкова яростна, не крият хора от червената кухня.

Поредица слухове даваха преднина ту на бившия кмет на Стара Загора, депутат и здравен министър, ту на партийните лидери, ту на малко известна дама от областната дирекция по безопасността на храните. „Имаме официална номинация и това е зам.-председателя на БСП в Стара Загора Георги Георгиев", пресякоха най-накрая слуховете от общинския щаб на партията. Той е инженер по професия, бил е 4 мандата общински съветник в местния парламент на старозагорци.

„И все пак последната дума е на премиера Пламен Орешарски и на онези, които му дърпат конците", съмняват се мнозина, че точно Георгиев ще седне на губернаторския стол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай