Гладен санданчанин отмъкна буркани с месо от жилище в Благоевград

Гладен санданчанин отмъкна буркани с месо от жилище в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Крадец от Сандански се нахвърли върху буркани с месо в частен дом в Благоевград. Той атакувал жилището в нощта срещу понеделник, когато нямало никой от собствениците. Напълнил чувал със зимнината на стопаните – 30 буркана със свинско месо. Взел две мъжки якета и спортен екип. Харесал си и моторна резачка и ъглошлайф. Не успял обаче да намери пари и ценности. Измъкнал се с плячката, без да го усетят комшиите. Полицията обаче го арестува часове по-късно. В извършването на кражбата е разобличен 39-годишният С.Е. от Сандански.

Общата стойност на нанесената щета е около 530 лева. На крадеца е наложена мярка "задържане под стража до 72 часа" с постановление на прокуратурата. Най-вероятно той е автор и на други посегателства върху чужда собственост, работата на разследващите по случая продължава.

Пиян зад волана катастрофира и избяга

Почерпен с алкохол шофьор предизвика катастрофа в Сандански и избяга от мястото на инцидента. Сигнал за него е подаден във вторник в полицията. На булевард „Свобода" към 17:30 часа лек автомобил "Дайхацу Фероза" се забил във "Фолксваген Голф". След удара водачът на първата кола дал мръсна газ и избягал от местопроизшествието. След проведени издирвателни мероприятия полицейски служители на РУП – Сандански открили возилото и неговия шофьор К.М., на 54 г. от Сандански. Пробата с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух на пишман водача е отчела наличие на 1,78 промила. По случая срещу шофьора е образувано бързо производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай