Гимназистки се млатиха заради снимка във фейсбук

Гимназистки се млатиха заради снимка във фейсбук | StandartNews.com

Благоевград. С бой и кръв започна учебният ден в сряда в природо-математическата гимназия „Акад. С. Корольов" в Благоевград. Две ученички се скубаха и биха рано сутринта.

17-годишните Христина А. и Здравка Т. се хванали за косите още в 7,15 часа, преди първия час. Момичетата, които са приятелки, се скарали заради снимка във фейсбук. Във вторник вечерта в мрежата била качена фотография на Христина, под която имало злостни и подигравателни коментари от гаджето на Здравка, която пък била манекенка. Ядосана от грозните думи на момчето, на сутринта в коридора на училището Христина тръгнала да търси сметка и саморазправа със Здравка. Първо се хванали за косите и взаимно се пооскубали. В битката между девойките Христина блъснала съученичката си, която залитнала и си ударила главата в парапета. Сцепила си главата над веждата, от раната шурнала кръв. Първа на помощ й се притекла Седиха, която е нейния клас.

По-късно обляната в кръв гимназистка била откарана в Спешен център в града. Там обработили раната й и я пуснали за домашно лечение. Опонентката й се отървала само с леки драскотини по лицето и ръцете. „Двете учат в един клас, приятелки са, досега не са се карали. Ще се разберат, няма страшно. Първата ми реакция бе да помогна", разказа Седиха.

"Нищо сериозно не се е случило. Няма проблем. Просто дребен скандал между две ученички заради личен спор. Извикахме родителите им и те си ги прибраха вкъщи", коментира инцидента зам.-директорката на гимназията Катя Въчкова. Училищният психолог ще разговаря с тях, за да се изясни причината за агресията. Според техни съученици родителите на двете момичета се познават и били учудени от скандала и боя между тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай