Гимнастик, рокаджия, кмет и инвеститор рязаха лента

Гимнастик, рокаджия, кмет и инвеститор рязаха лента | StandartNews.com

Добрич. Великият гимнастик Йордан Йовчев, който е заместник спортен министър, заедно с Марк Торнило - вокалист на Accept, инвеститорът Благовест Начев и кметът Цонко Цонев прерязаха лентата на нова площадка на открито с уреди за спортна гимнастика, съобщиха от кметството в Каварна.

Площадката ще радва децата от ОУ „Йордан Йовков" и СОУ „Стефан Караджа", като новата придобивка е поредното дарение от страна на AES Geo Energy и възлиза на стойност 20 000 лева. Идеята за неговата направа е на зам.-министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев и Цветан Георгиев – експерт към същото министерство, допълват от общината.

Досега по линия на публично-частно партньорство между общината и американската компания са закупени интерактивни дъски за три каварненски училища, изградена бе площадка с външни фитнес уреди и стена за скално катерене, а за нуждите на МБАЛ-Каварна бе закупен дигитален рентгенов апарат. AES Geo Energy е един от крупните инвеститори на територията на общината. Американската корпорация притежава един от най-големите ветроенергийни паркове в страната - "Свети Никола", с мощност 156 мегавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай