Галиче трепери от синовете на кмета

Галиче трепери от синовете на кмета | StandartNews.com

Враца. Белослатинското село Галиче трепери от синовете на кмета Ценко Чоков, за когото отдавна се знае, че се изживява като шериф. Срещу наследниците на местния управник валят жалби, които полицията разследва. Има обаче и препатили, които предпочитат да си мълчат, защото смятат, че повече ще си изпатят.

Според сигналите 17-годишният син на кмета Мартин и компанията му прилагат силови методи за превъзпитание и отмъщение не само в Галиче, но и в съседното село Алтимир, и в Бяла Слатина. Най-пресният е с пребито момче от ромската махала, но роднините му предпочитат да си затраят, защото се страхуват от вендета.

Ирена Митева от Бяла Слатина обаче се осмелява да каже, че синът й е пребит в дискотека от Мартин и компанията му. Удряли го с бокс, той паднал и насилниците започнали да трошат бутилки в главата му. Но по време на екшъна в заведението е наръган с нож един от охранителите и по-големият син на Ирена е обвинен опит за убийство. За да падне обвинението срещу сина й, тя разказва, че е получила оферта - да плати 35 000 лв. Майката отказала, но последвал палеж на семейното заведение. В Галиче пък родители се притесняват да изпращат децата си в училището, където учи Мартин.

Кметът е категоричен, че синът му няма нищо общо с побоите. А според началника на полицията в Бяла Слатина главен инспектор Боян Тасков по постъпилите жалби има образувани досъдебни производства. Но разследванията не са приключили и работата по тях продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай