Флашмоб с 600 усмихнати старозагорчета

Флашмоб с 600 усмихнати старозагорчета | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорските деца са на път да спечелят националния конкурс на Държавната агенция за закрила на детето за най-голямо и позитивно послание по случай 1 Юни. Близо 600 ученици от старозагорските училища участваха за втора поредна година в конкурса „Усмихнатите деца на България". С телата малчуганите изписаха в импровизиран флашмоб посланието „Усмихни се"!

Инициативата на общината и търговски комплекс в града е по повод Деня на детето - 1 юни. Усмихнатите деца на България" е своеобразен детски призив към обществото да спазва принципите, заложени в Конвенцията за правата на детето и да осигури равни възможности за развитие на всяко българско дете.

През целия празничен ден старозагорските деца изпълниха с много атракции, игри и веселие трите градски парка - „Тракия", „Пети октомври" и „Ал. Стамболийски". Детско царство се превърнаха и регионалния исторически музей, кукления театър, общинският културен център и други институти. Празникът на децата споделиха актьори, певчески и танцови формации от читалища, детски градини и училища.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай