Финансов колапс грози община Силистра

10 млн. лв. неразплатени дългове тежат на местната власт

Финансов колапс грози община Силистра | StandartNews.com

Силистра. Община Силистра е застрашена от финансов колапс, обяви заместник кметът на финансите в крайдунавския град Димо Стоев.

10 млн. лв. неразплатени разходи тежат върху местната хазна. Дълговете на кметството надвишават 1/3 от годишния бюджет, който възлиза на 28 млн. лв.

Финансистът на местната управа изнесе на светло тревожните факти, след като общинският съвет отказа да подкрепи планирани от администрацията приватизационни сделки. Мнозинството съветници от БСП, ДПС и групата на „Гражданско единство" бламираха намеренията на кметския екип да се извадят на тезгяха общински имоти, с чиято продажба да се подсили приходната част на бюджета.

1 млн. лв. приходи от приватизация на активи през тази година предвижда бюджетът на Силистра. Ако парите от продажби не постъпят в хазната в най-скоро време, кметството няма да може да посреща текущите си разходи, предупреди Димо Стоев.

Кметът доктор Юлиан Найденов планира да свика в началото на юни извънредна сесия, за да се дебатира отново спешната нужда от приватизационни сделки в подкрепа на продънените общински финанси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай