Финал на проект за интеграция на ромите

Финал на проект за интеграция на ромите | StandartNews.com

Благоевград. Заключителна пресконференция се проведе днес за отчитане резултатите от изпълнението на проект „Сътрудничество за реализиране на местни политики в областта на ромската интеграция". Целта му е по-активното включване на гражданския сектор за създаване на устойчиви партньорства между структурите на гражданското общество и местните власти и съвместна дейност във връзка с местните политики и мерки за интеграция на ромите.

Това е първият проект за съвместно сътрудничество на Областна администрация - Благоевград и Сдружение ЛИДЕР за интеграция на ромите в Пиринския край. На пресконференцията в базата край парк „Бачиново" присъстваха заместникът на областният управител Бисер Михайлов - Анна Бистричка, представители на инициативни групи от общини в Благоевградски регион, представители на местните власти, екипът и партньорите по проекта.

Изпълнението на проекта допринесе за укрепването на вече създаденото успешно партньорство между сдружението и местните власти.

Контактите и влиянието, които областна администрация има сред останалите местни власти, обезпечи ефективната комуникация с тях и улесни координацията им за участие в проекта, подчерта Бистричка.

Партньорството ни със сдружението на практика даде възможност на Областна администрация да доближи до себе си гражданското общество, в частност ромската общност, което за нас е изпълнение на някои от приоритетите на Европейския съюз, уточни заместник областният управител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай