Фейзи Бекир поема Съвета на директорите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски”

Фейзи Бекир поема Съвета на директорите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” | StandartNews.com

Зам.-министърът на финансите Фейзи Бекир е новият председател на Съвета на директорите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" Кърджали. Още двама души са новите членове на борда на лечебното - д-р Спас Пасев и Дора Василева, директор на дирекция в Областна администрация Кърджали. Тримата няма за получават възнаграждение.

Те бяха избрани в новия петчленен управляващ орган на болницата, заедно с изпълнителния директор на МБАЛ д-р Тодор Черкезов и Катя Паракозова, главен експерт в МФ. Акционерите освободиха Теодора Каракостова. По думите на Фейзи Бекир увеличаването на директорския съвет от трима на петима членове не е самоцелно, а е с оглед подобряване на финансовата стабилност, за което ще съблюдава МФ.

„Амбицията на новото ръководство е да въведе строга финансова дисциплина в здравното заведение, което е приключило 2014 г със задължения от 9 400 хил. лв.", заяви новият шеф на борда Фейзи Бекир.

Според него смущаващи са и разходите в графа „други", които надхвърлят 3 млн лв. За сравнение, елитни столични болници като „Св. София" и „Пирогов" имат далеч по-скромни харчове за „несвойствени" дейности от порядъка на 85 000 лв. и 234 000 лв.

„Целта е да се оптимизират разходите на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" като се даде приоритет на лекарския труд, привличането на специализанти и т.н.", заключи Фейзи Бекир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай