Фандъкова увеличи броя на снегорините в столицата

Фандъкова увеличи броя на снегорините в столицата | StandartNews.com

„В момента 91 снегопочистващи машини работят на терен, където има и допълнителни екипи на Столичния инспекторат, Общинска полиция и екипи на аварийно-спасителното звено на Столична община". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод снега в столицата и усложнената обстановка. По-рано днес общо 77 снегорина работеха на терен. 

„С оглед предупрежденията за силни валежи и силен вятър е създадена организация и се работи непрекъснато. Всички машини са в готовност, при необходимост, да излязат и да се включат в почистването", посочи тя, цитирана от "Фокус".

По време на обилен снеговалеж приоритетна задача е да се осигури движението по основните пътни платна при зимни условия, а след спирането на снега продължават обработки в по-малките улици, обясни Фандъкова. „С оглед на тази прогноза, моля гражданите да се съобразяват със зимните условия и с обявения оранжев код, да излизат подготвени за движение при зимни условия, автомобилите и пешеходците да бъдат внимателни. Ще се работи през цялото време", категорична бе тя.

„Опесъчаване е извършено и на двата пътя в Природен парк- Витоша- кв. „Драгалевци", хижа Алеко и кв. „Бояна" местност „Златни мостове", посочи Фандъкова. Тя добави, че при необходимост временно ще се спира движението за почистване на пътни платна, а ако се наложи, ще се затваря и пътят за Витоша. По думите й, към момента това не е необходимо, тъй като валежите са слаби. „Градът е проходим при зимни условия и всички основни пътни артерии са проходими. Пътната настилка е мокра. Градският транспорт се движи по всички маршрути. До този момент не сме получавали сигнали във връзка със снеговалежа, но имаме готовност да продължим работа и при по-тежки зимни условия", каза още Фандъкова.

Продължават дейностите по обработване на пътните платна, по които се движи общественият градски транспорт, както и опасни стръмни участъци, мостове и основни улици в кварталите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай