Фандъкова инспектира ремонта в 98 НУ

Фандъкова инспектира ремонта в 98 НУ | StandartNews.com

"Столична община инвестира в изграждането на нова ученическа спортна зала, разширение с три класни стаи и спортно игрище на открито в 98 Начално училище. Над 200 деца, нова паралелка за първи клас ще има от новата учебна година. Училището е един много добър модел на образование в България и резултатите го показват. В сравнение с миналата година, от новата учебна се разкрива още една паралелка за първи клас". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изпълнението на обекта, съобщава Столична община на своя официален сайт. На инспекцията присъстваха още заместник-кметът на София Ирина Савина и кмета на район Надежда Димитър Димов.

Досега учениците не са имали възможност да играят във физкултурен салон, а от новата учебна година над 200 деца ще ползват тази база. Инвестицията е 1.150 хил. лв. осигурени от бюджета на общината, уточни тя.

През последните години изградихме 5 ученически спортни зали в различни квартали на София - Овча купел, Подуяне, Суходол, Младост, Кремиковци. Спортът започва от детската градина и училището. Това е мястото, където се раждат бъдещите шампиони и затова са важни инвестициите, които правим, каза Фандъкова. София е европейска столица на спорта през 2018 г., каза още столичният кмет.

През лятото ще започне и саниране на сградата на 98 Начално училище. Това ще осигури енергийната ефективност на сградата и ще позволи средствата, спестени от отопление да останат за училището. Преди няколко години е подменена отоплителната инсталация с екопелети, което води до спестени около 50% от средствата за отопление, уточни градоначалникът.

Това лято ще започнат и ремонтни работи в 7 училищни физкултурни салони. Те са в районите Витоша, Красно село, Искър, Слатина, Панчарево, Младост, допълват от СО.

Предстои и строителство на 3 нови физкултурни салони - 48 ОУ в район Сердика, разширение и физкултурен салон на 9 Френска езикова гимназия и на Първа Английска езикова гимназия. Подготвят се и инвестиции за ученически спортни зали в още 6 училища за следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай