Фалшива тревога: Бургаският съд пада

Фалшива тревога: Бургаският съд пада | StandartNews.com

Бургас. Скандална информация, че сградата на бургаския съд пада, изправи на нокти общинарите в морския град. Истерията започна след сигнал, че основите на съдебната палата в центъра на града са подкопани от строящата се наблизо подземна улица.

"Нямаме такива данни до момента. Преди да започне ремонтът, в центъра на града имаше някакви разместени плочи по стълбището към съда. Сигурно става въпрос за стари пропадания. Но ще проверим на място каква е ситуацията. Изкопът е едва 40 см и не може да нанесе никакви поражения по сградата на съда, поне на този етап", заяви зам.-кметът по строителството Костадин Марков.

Тревогите за състоянието на съдебната палата идват от факта, че преди няколко години при идентични обстоятелства се разцепи най-старата църква в Бургас "Св. св. Кирил и Методий". Основите на храма поддадоха, след като до него започна строеж на подземен паркинг.

Предвид горчивия опит при строителство на подземни съоръжения от бургаския окръжен съд са внесли в община Бургас становище, че се опасяват сградата да не пропадне при строежа на подземна улица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай