Езиковата в Хасково представя България на ученическите игри в Малта

Езиковата в Хасково представя България на ученическите игри в Малта | StandartNews.com

Хасковската езикова гимназия "Проф.д-р Асен Златаров" ще представи България на Световните ученически игри по бадминтон в Малта, в края на този месец. Отборът от пет момичета заминава за състезанието в град Гзира след като спечели Националните игри. Участват общо 17 отбора от Италия, Англия, Китай, Словения, Франция, Германия, Португалия и други точки на света.

5-членния български тим ще води преподавателят по физическо и техен наставник в училище Станислав Янков. Според жребия, българките стартират в една група с домакина Малта, Гърция и Франция

Едно от основните изисквания на турнира е всички в отбора да са от едно и също училище. Българският тим обаче е действително спрягат за медали, тъй като и петте момичета се занимават с този спорт и извън училище, те са част от тима на Бадминтон клуб -Хасково с треньор Станимир Бойчинов.

По време на престоя си в Гзира, отборите ще могат да представят културното богатство на страните си и да ги презентират като туристически дестинации.

За да подпомогнат участието на отбора, учениците от паралелките с испански и френски език в гимназията организираха и кулинарен базар с приготвени от тях ястия от традиционната френска и испанска кухня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай