Европарламентът се пренесе в Казанлък

Депутатите се дивиха на българската роза и гласа на Веселина Кацарова

Европарламентът се пренесе в Казанлък | StandartNews.com

Стара Загора. Българската роза и уникалният глас на Веселина Кацарова завладяха Европейския парламент във вторник вечерта. Празникът под мотото “Долината на розите – България” се проведе по инициатива на Илиана Иванова, евродепутат от ГЕРБ в групата на ЕНП-ЕД. Документален филм за Розовата долина пренесе присъстващите на празника на розата в Казанлък. Те имаха възможността да наблюдават на живо и производството на биокрем от розово масло. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и Илиана Иванова откриха и изложба, посветена на нейния роден град. Експозицията ще остане в сградата на Европарламента до края на седмицата. 

"Това събитие бе и сбогуване за мен, тъй като в края на годината ще поема новите си задължения като български член на Европейската сметна палата. Това бе последната ми възможност като евродепутат да донеса частица от моята родна страна и моя роден град в столицата на Европа. Защото България наистина има с какво да се гордее – богата история, разнообразна култура, красива природа и талантливи българи", каза развълнувана в края на вечерта Илиана Иванова.

Празникът на България в Брюксел уважиха генералният секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопез, министрите Делян Добрев и Николай Младенов, българският еврокомисар Кристалина Георгиева, кметовете на Стара Загора  - Живко Тодоров, и на Казанлък- Галина Стоянова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай