Енерго-про спира тока на административната сграда на ВиК - Добрич

Енерго-про спира тока на административната сграда на ВиК - Добрич | StandartNews.com

Добрич. Заради неизплатените дългове от страна на ВиК - Добрич, в сряда Енерго про спира тока на административната сграда на водното дружество. Това няма да попречи на водоснабдяването на областта, обеща шефът на Енерго-про Стефан Абаджиев. "Сключихме и споразумителeн протокол, с който своевременно се задължаваме да спазваме и да бъдем коректни към енерго дружеството", заяви управителят на В и К – Добрич Юлиян Иванов.

Той обясни, че са останали стари задължения от порядъка на 1,2 млн. лева. Преведени са 300 000. До края на месеца и до 10 октомври ще бъде внесена втората вноска, както и ще бъдат изплатени и текущите разходи за електроенергия.

"Проблемът наистина е много сериозен. Това не се случва за първи път. Явно, наистина трябва да отидем към търсене на варианти, чрез които проблемът трябва да се реши трайно. Това, което определено ние искаме, е наистина да се намери баланс между интересите на двете предприятия, но това да не е по никакъв начин за сметка на потребителите", заяви пред журналисти областният управител Недко Марчев, който се яви като посредник между двете страни.

"Дългът в края на месеца по нашите пресмятания ще продължи да расте. Това е нашият проблем, но в никакъв случай няма да пристъпим просто така към изключване на помпени станции и на пречиствателни станции", заяви Стефан Абаджиев, управител на Енерго-про.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай