Електрозахранването на Гълъбово остава на резервна схема

Електрозахранването на Гълъбово остава на резервна схема  | StandartNews.com

Стара Загора. Електрозахранването в община Гълъбово остава на аварийна схема заради изключeната на 4 декември поради наводнение подстанция "Гълъбово", собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Това съобщават от електроразпределителната компания ЕВН - България, която през уикенда осигури алтернативно захранване за общинския център и селата в района, съгласувано с кризисния щаб.

Предвид аварийната обстановка с електрозахранването в общината от EVN България призовават гражданите да използват максимално ефективно електроенергията, за да не се претоварва резервната схема на мрежата и да не се стигне до цялостно изключване.

Всички дейности по ситуацията с електрозахранването на засегнатата община се обсъждат и съгласуват с националния кризисен щаб.

Междувременно след днешния анализът на областния кризисен щаб за обстановката в общините Гълъбово и Раднево, областният управител Георги Ранов обяви, че все още не са ликвидирани последствията от наводнението и бедственото положение в тях остава. Продължава и изграждането на защитна дига около залятата подстанция „Гълбоов", с което ще бъде нормализирано електроснабдяването в района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай